Який крохмаль корисний для здоров'я: відповідь дієтолога


Опубликованно 24.09.2018 20:50

Який крохмаль корисний для здоров'я: відповідь дієтолога

Новини шоу бізнесу: Дієтолог Оксана Скиталінська пояснила, якою крохмаль слід вживати людині і в яких продуктах він міститься.

Крохмаль є різними за молекулярною будовою, пише дієтолог на сторінці в Facebook. Цей продукт містить багато вуглеводів, які є джерелом енергії для мозку, м'язів, еритроцитів і інших клітин тіла. Нестійкий або ж резистентний крохмаль перетравлюється в тонкому кишечнику і підвищує рівень цукру в крові.

Стійкий або нерезистентний крохмаль корисний для здоров'я людини. Він не перетравлюється в шлунку і тому досягає товстого кишечника. Таким чином, він стає дуже цінним їжею безкисневому мікрофлори і піддається бродінню. В результаті бродіння утворюються оцтова, масляна та пропіонова кислоти.

Резистентний крохмаль міститься в насінні, злаках, бобових, сирої картоплі, зелених бананах. Цей продукт є в макаронах, вареної і охолодженої картоплі і кашах.



Категория: Здоровье