Вчені назвали кращі продукти-антидепресанти


Опубликованно 04.07.2018 18:50

Вчені назвали кращі продукти-антидепресанти

Наукові фахівці з Нової Зеландії з'ясували, які продукти потрібно вживати в їжу, щоб не страждати від нападів поганого настрою.

Вживання овочів і фруктів у сирому вигляді ефективно допомагає знижувати інтенсивність депресивних станів у людей і сприяє позитивному настрою, про це повідомляє health info з посиланням на «Медикфорум».

Дослідниками був проведений експеримент, в якому взяли участь понад 400 осіб віком від 18 до 25 років. Медики обстежили стан їх психічного та фізичного здоров'я, паралельно вивчалися уподобання людей в харчуванні, а також їх соціальний статус і рівень фізичної активності.

«За результатами експерименту виявилося, що споживачі продуктів в природному сирому вигляді були більш психічно благополучні, ніж віддають перевагу такі ж, але варені продукти», - інформує Independent.

Спираючись на отримані під час експерименту дані, фахівці склали списки фруктів і овочів, які вживалися людьми, що мали з точки зору психіатрії найвищий рівень психічного благополуччя. Кращими продуктами були визнані морква, банани, яблука, грейпфрути, салат, цитрусові, свіжі ягоди, огірки, ківі, листова зелень темного кольору, селера, капуста, помідори, гриби і червоний лук.

Примітно, що вчені відзначили: у них немає чіткого пояснення встановленою зв'язку між споживанням певних продуктів і здоров'ям психіки. За висунутої ними версії це може бути пов'язано з великою кількістю позитивно діють на нервову систему мікроелементів в овочах і фруктах, які легше засвоюються організмом в сирому вигляді.



Категория: Новости