Названо продукти, які не потрібно їсти після 40-ка


Опубликованно 13.06.2018 09:50

Названо продукти, які не потрібно їсти після 40-ка

Вживання деяких продуктів краще контролювати завжди, але у віці після 40 років їх присутність у себе на столі особливо важливо прагне зводити до нуля. Про це, посилаючись на дані ВООЗ та висновків експертів в області харчування, повідомляє health info з посиланням на «Медикфорум».

Зокрема, особливо важливим після настання 40-річчя обмежувати себе в кількості поїдається цукру. Нещодавнє кардіологічне дослідження, яке проводилося в США, показало: люди старше 45 років, які вживали щодня понад 700 грамів солодких напоїв, у тому числі фруктові соки, - набагато частіше вмирають від наслідків захворювань серцево-судинної системи.

Висновок вчених на цей рахунок таке: чоловіки у віці після 40 років не повинні вживати більше 36 грамів цукру в день, жінки не повинні вживати більше 20 грамів в день. Це, відповідно, 7 і 4 чайних ложки.

Цілісні фрукти можна вживати, не враховуючи цих цифр. Все інше в раціоні харчування повинно підкорятися вищеназваним нормативами цукру.

Також на п'ятому десятку років потрібно перестати захоплено є вироби з білого борошна. Особливо, випічки, яка містить багато непотрібного організму крохмалю, що призводить до швидкого зростання цукру в крові.

Експерти порадили любителям печених виробів готувати самостійно, контролюючи додавання цукру і використовуючи замість білого борошна вівсянку або борошно з додаванням висівок, які є джерелом корисної клітковини.

Сіль після настання 40-річчя теж вимагає до себе особливого ставлення. За даними НТВ, середньостатистичний росіянин за рік з'їдає зайвих 4,5 кілограма «білої смерті». На цьому тлі розвиваються всі передумови до виникнення гіпертонії, інфарктів і інсультів

Важливо пам'ятати, що солі дуже багато у величезному числі готових продуктів, нагадали фахівці.

Продукти з трансжирами – ще один зразок нездорового харчування. Трансжири відносяться до дешевих видів жирів, що складаються з трансізомерів жирних кислот, отриманих таким способом переробки, що робить їх небезпечними для судин і серця.

Такі жири сприяють швидкому накопиченню холестерину. Їх головне джерело - це різні види маргарину, охоче використовуються у промисловому виробництві кондитерських виробів. Містить трансжири і смаженою на олії їжі.

Крім цього, після 40 років потрібно зменшувати кількість вживаного м'яса. Насамперед, це стосується продукту в переробленому вигляді – завжди краще з'їсти шматок пісного вареного м'яса, ніж ковбаси.



Категория: Новости