Поради, які допоможуть зберегти вітаміни в овочах


Опубликованно 13.05.2018 18:40

Поради, які допоможуть зберегти вітаміни в овочах

Новини шоу бізнесу: Дізнайтеся, як зберегти корисні речовини при готуванні.

Овочі – справжнє джерело вітамінів, клітковини і мінеральних речовин. Давайте розберемося, як правильно їх чистити, готувати і зберігати, щоб принести максимальну користь організму.

1. Купуйте овочі та зелень потроху і часто, так ви збільшите свої шанси придбати по-справжньому свіжий продукт і не дати йому розгубити свої корисні властивості.

2.Головний ворог вітамінів – світло і тепло: вплив сонячних променів при зберіганні овочів і фруктів збільшує втрати вітаміну С в три рази. Тому тримайте свіжі овочі, фрукти і зелень в темних прохолодних місцях. Найкраще – на призначених для цього полицях холодильника.

3. Перед варінням овочі не слід розрізати на дрібні шматочки. Краще довше почекати приготування, але зберегти більше вітамінів.

4. Очищені і нарізані овочі не можна зберігати більше 20 хвилин. Вітамін С швидко руйнується в очищених овочах, навіть якщо вони занурені у воду.

5. При варінні овочів потрібно наливати в каструлю поменше води. Це дозволить зберегти максимум корисних речовин. А варка під кришкою знижує руйнування киснем поживних елементів.

6. Скоротіть час термічної обробки і частіше варіть овочі на пару.

7. Не готуйте овочі і фрукти в металевому посуді: при контакті з нею вітамін С руйнується.

8. Перед приготуванням моркву краще пошкребти, не очищаючи повністю, так як шкірка містить багато корисних речовин. Картопля, зварений у шкірці, також містить більше вітамінів, ніж приготований очищеним.

9. Не варіть капусту занадто довго, тому що весь її смак і користь розчиняться у воді. Втім, якщо ви варіть капусту в горщику, перетримати її практично неможливо: чим довше вона гаситься, тим м'якше і смачніше стає, а її корисний склад не "тікає".

10. Намагайтеся не готувати багато їжі про запас і не розігрівайте по кілька разів те, що приготували.



Категория: Здоровье