Вісім продуктів, яким не місце в холодильнику


Опубликованно 12.05.2018 06:40

Вісім продуктів, яким не місце в холодильнику

Повернувшись додому з супермаркету з пакетами продуктів, ми часто діємо за звичним сценарієм: йдемо на кухню і кладемо покупки в холодильник — в тому числі ті продукти, які не переносять холод.

Як повідомляє health info з посиланням на kitchenmag.ru експерти склали список з восьми продуктів, які ні в якому разі не варто зберігати в холодильнику. Низькі температури негативно впливають на їх смак і якість.

Часник

Часник відрізняється корисним складом і прекрасними смаковими якостями. Він легко може перетворити і додати сміливі гастрономічні нотки будь-якої страви, при цьому помітно збагативши його складу за рахунок вітамінів, мінералів, ефірних масел і антиоксидантів. Регулярне вживання часнику зміцнює імунітет, підвищує захисні сили організму, заспокоює нервову систему і нормалізує травлення.

При цьому часник боїться холоду: під дією низьких температур він починає всихатися. Зберігання в холодильнику також погано впливає на його корисний склад. Замість цього помістіть часник в темне прохолодне місце, в якому циркулює повітря: це буде ідеальне місце для його зберігання.

Мед

Мед — це справжній природний антибіотик. Всього одна ложка цього цінного продукту вранці може зміцнити імунітет, підвищити захисні сили організму і підняти настрій. Мед можна їсти як самостійне блюдо або додати в салат або смузі.

Мед не можна нагрівати: під дією високих температур його корисні властивості руйнуються. Шкодить меду і холод — низькі температури згубно впливають на консистенцію та склад продукту. Зберігайте мед в темному місці при кімнатній температурі, але захищайте його від сонячних променів і батарей.

Оливкова олія

В останні роки оливкова олія придбало широку популярність у нашій країні і потіснило соняшникова. Це не може не радувати, адже оливкова олія — джерело вітамінів, мінералів, поживних речовин, корисних жирів і антиоксидантів. Вживання цього масло позитивно впливає на серце і судини, мозок, травлення і нервову систему.

Не зберігайте оливкове масло в холодильнику. Такий спосіб зберігання позначиться на якості продукту не кращим чином. По-перше, в холодильнику масло змінює консистенцію: стає більш густим, а на дні випадає білий осад. По-друге, корисні властивості втрачають свою силу.

Авокадо

Авокадо — самий поживний фрукт, який тільки існує на нашій планеті. Незважаючи на свою високу калорійність, авокадо приносить організму вітаміни, енергію і корисні жири, які активізують розумову діяльність і сприятливо впливають на здоров'я серцево-судинної системи.

Екзотичний авокадо не любить холоду. Не зберігайте свіжий плід в холодильнику, інакше його м'якоть швидко почорніє і зіпсується. При цьому нарізані скибочки авокадо краще все ж помістити в холодильник, щоб зберегти фрукт їстівним як можна довше.

Шоколад

Шоколад — джерело вітамінів і корисних речовин. Він сприятливо впливає на розумову діяльність людини, заспокоює нервову систему, допомагає боротися з хронічною втомою і нормалізує обмінні процеси в організмі. Звичайно, якщо мова йде про гіркий шоколад з високим вмістом какао.

Шоколад треба зберігати при кімнатній температурі в прохолодному місці. Холодильник для зберігання улюбленого продукту ласунів не підходить. Під дією низьких температур на шоколаді утворюється білий наліт, який у герметичній упаковці може стати джерелом виникнення цвілі.

Яблука

Англійці обожнюють яблука: у жителів Британії навіть є прислів'я, згідно якої споживання одного яблука в день рятує від усіх хвороб. Яблука і правда відрізняються багатим складом: вітаміни, мінерали, клітковина, цукру, вуглеводи, органічні кислоти, ефірні масла, антиоксиданти. Імунітет буде тільки міцніти, якщо включити яблука в свій раціон.

Ідеальне місце для зберігання яблук — не холодильник, а балкон. Там циркулює повітря і досить прохолодно. При таких умовах яблука довше залишаються соковитими, наливними і корисними. При цьому з настанням холодів яблука краще перемістити в приміщення, інакше плоди ризикують замерзнути і загинути.

Помідори

Помідор — не тільки смачний, але ще і дуже корисний овоч. У його складі є вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які зміцнюють серцево-судинну систему і знижують ризик виникнення й розвитку онкологічних захворювань.

Не поспішайте відправляти помідори в холодильник: теплолюбивому овочу не місце в цьому холодному місці. Помідори в холодильнику стають пухкими і втрачають свою соковитість. Замість цього зберігайте їх у прохолодному місці або при кімнатній температурі.

Коренеплоди

Картоплю і моркву — представники коренеплодів. Обидва овоча дуже корисні для організму. Так, морква піднімає імунітет, допомагає боротися з втомою, покращує зовнішній вигляд і нормалізує обмінні процеси. Картопля заряджає бадьорістю і стає цінним джерелом енергії.

Холодильник — не найкраще місце для зберігання коренеплодів. У холодильнику волого, а значить, коренеплоди досить швидко почнуть гнити і проростати, що не потрібно ні однієї господині. Зберігайте картоплю і моркву в прохолодному і сухому місці, щоб вони залишалися свіжими і смачними як можна довше.



Категория: Новости