Суперфуды, які можна купити в продуктовому


Опубликованно 08.05.2018 09:30

Суперфуды, які можна купити в продуктовому

Суперпродукти отримали приставку «супер» не просто так. Ця особлива група продуктів, що містить велику порцію вітамінів і корисних речовин. В якості такої супереды часто пропонуються ягоди годжі, лобода, насіння чіа і інші не настільки звичні для наших широт продукти. Насправді ж суперфуд можна знайти і серед звичайних продуктів, що лежать на полицях сусіднього магазину. Багато хто навіть не здогадуються про те, якою силою володіють ці 15 продуктів, які ми вживаємо буквально кожен день. Якщо ж їх немає у вашому меню — саме час додати ці продукти в свій раціон, повідомляє health info з посиланням на Steaklovers.ru.

Мигдаль

Чим корисний. Є прекрасним природним джерелом протеїну. Горіх багатий вітамінами групи B і вітамін Е: 30 грамів мигдалю містить більше 70% від рекомендованої до споживання добової норми. Більшість містяться в горісі жирів є мононенасиченими, тобто корисними для здоров'я і допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Як додати в меню: як снека, несолоний мигдаль як топпінг для морозива

Чорниця

Чим корисна. Серед ягід чорниці вважається чемпіоном за вмістом антиоксидантів. У великій кількості в ній містяться такі елементи, як калій, фосфор і магній, що для натуральних продуктів є рідкістю. Завдяки вмісту антиоксидантів і комплексу вітамінів чорниця нейтралізує вільні радикали, тим самим перешкоджаючи передчасному старінню організму.

Як додати в меню: додавати в каші, йогурти

Журавлина

Чим корисна. Вона багата харчовими волокнами, сприяють нормалізації травлення та виведення шлаків з організму. Ягоди журавлини і її сік запобігають розмноженню бактерій, що призводять до інфекцій сечовивідних шляхів. Не обділена журавлина і антиоксидантами, які мають протираковими і протизапальними властивостями.

Як додати в меню: випічка, в чистому вигляді

Темний шоколад

Чим корисний. Темний шоколад містить природні флавоноїди, сприяють поліпшенню циркуляції крові і когнітивних здібностей. Його вживання дозволяє знизити ризик розвитку хвороб серця та інсульту, а також поповнити в організмі запаси цинку, калію і заліза.

Як додати в меню: у чистому вигляді

Лляні насіння

Чим корисні. Поліненасичених жирних кислот груп омега-3, 6, 9, серед іншого допомагають знизити ризик розвитку серцевих захворювань, у лляному насінні міститься навіть більше, ніж в маслі. Крім того, в їх складі є і лігнани — сполуки, що володіють сильним антиоксидантною, антиалергенним і антиканцерогенною дією. Крім них лляні насіння багаті також харчовими волокнами, що виводять з організму шкідливі речовини.

Як додати в меню: використовувати у складі випічки

Грецький йогурт

Чим корисний. У порівнянні зі звичайним йогуртом в ньому міститься менше жиру, солі та цукру. Зате він заряджений великою кількістю кальцію, калію, фосфору і вітаміну B12. Грецький йогурт сприяє правильній роботі кишечника, а також зміцнює опорно-рухову систему, нігті і волосся.

Як додати в меню: на сніданок з фруктами

Салат айсберг

Чим корисний. Айсберг є природним джерелом вітамінів А, С, К і фолієвої кислоти. Листя салату багаті такими мінеральними речовинами, як залізо і фосфор і містять багато харчових волокон.

Як додати в меню: у складі салатів

Ківі

Чим корисно. Ківі підсилює захисні функції організму, зміцнює кровоносні судини і покращує травлення. А все завдяки тому, що фрукт багатий корисними для організму вітамінами і мікроелементами: тут є А, B6, кальцій, магній, фосфор, залізо і чотирикратна добова доза вітаміну С.

Як додати в меню: у чистому вигляді, у складі фруктових салатів

Сочевиця

Чим корисна. Серед бобових сочевиця міцно займає перше місце за вмістом рослинного білка. Вона може забезпечити організм добовою нормою фолієвої кислоти, а також вітаміни A, E і групи В, магнієм, залізом і калієм. Сочевиця надає позитивний ефект на стан кровоносної та серцево-судинної систем, допомагає підтримувати імунітет і стимулює обмін речовин.

Як додати в меню: сочевичний суп

Оливки

Чим корисні. Оливки містять цінний компонент — олеуропеин. Він володіє антиоксидантними і протизапальними властивостями, допомагає ефективніше спалювати жири і знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, оливки багаті корисними для організму ненасиченими жирними кислотами: олеїнової, лінолевої та ліноленової.

Як додати в меню: в якості закуски, в складі салатів

Гранат

Чим корисний. Смачний і корисний фрукт є природним джерел 15 видів амінокислот. Крім них гранат заряджений вітамінами С, Р, B6 і В12. Він зміцнює стінки судин і кровообіг в цілому, має дезінфікуючу дію і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

Як додати в меню: у чистому вигляді, у складі салатів

Насіння соняшнику

Чим корисні. Звичайні насіння — це справжня скарбниця вітаміну Е і магнію. Також в їх складі є вітаміни групи В, селен, мідь і фолан. Їх вживання в помірній кількості допомагає знизити ризик розвитку раку, рівень холестерину, уповільнення процесу старіння, так і просто заспокоїти нерви.

Як додати в меню: підсушені (не смажені) насіння в чистому вигляді

Помідори

Чим корисні. Поліпшити роботу серця, нормалізувати травлення і зміцнити імунну систему — з усім цим допоможуть впоратися помідори. Завдяки наявності багатьох корисних речовин вони мають потужну антиоксидантну та протизапальну дію. В томатах міститься найсильніший каротиноїд-антиоксидант — лікопін, що знижує ризики виникнення злоякісних пухлин.

Як додати в меню: у складі салатів, сендвічів та інших страв

Кавун

Чим корисний. Так само як і помідори, кавун є рекордсменом за вмістом лікопіну. Він сповнений антиоксидантами і вітамінами, які зміцнюють серцево-судинну систему та імунітет. А його виражений сечогінний ефект сприяє видаленню з організму надлишки рідини і токсинів.

Як додати в меню: у чистому вигляді, фруктових салатів складі

Цукіні

Чим корисні. Європейський сорт кабачків містить величезну кількість харчових волокон. У цукіні вміст вітаміну С у два рази більше, ніж в гарбузі, а каротину набагато більше, ніж у моркві. Додайте до них насичені і ненасичені жирні кислоти, мікроелементи, і ви отримаєте універсальний овоч, надає на організм лікувальну дію та благотворно впливає на серцево-судинну та сечовидільну системи.



Категория: Новости