Десять великодніх страв, які варто приготувати


Опубликованно 07.05.2018 13:30

Десять великодніх страв, які варто приготувати

Великий піст підходить до кінця, а значить, зовсім скоро православні відзначають Великдень. В цьому році самий світлий і важливе свято для віруючих випадає на 8 квітня.

Як повідомляє health info з посиланням на kitchenmag.ru експерти склали підбірку з десяти великодніх страв, які обов'язково потрібно приготувати.

Великдень з сухофруктами

Вам знадобиться:

Вершки 38% — 250 гСирний сир 2% — 400 гСир натуральний — 250 гМасло вершкове — 90 гКоричневий цукор — 75 гРубаний мигдаль — 30 гЯєчні жовтки — 4 шт.Шоколадний сироп — 50 млЦукати — 50 гСухофрукти — 50 гСіль — 1 ч. л.Стручок ванілі — 1 шт.

Спочатку готуємо сирну основу. Для цього вершкове масло кімнатної температури, сирний сир доведіть до однорідної маси з насінням одного ванільного стручка. Можна скористатися міксером або блендером.Порубаєте цукати і додайте їх в сирно-сирну масу разом з сухофруктами.Жовтки збийте з цукром і покладіть в каструлю. Поставте на повільний вогонь і влийте вершки, перемішайте. Варіть крем до загустіння, не забуваючи помішувати.Зніміть крем з вогню і остудіть. Перемішайте з вершково-сирною масою.Використовуйте марлю, щоб перекласти сирну масу у формочки з кремом (можна розділити великдень на кілька невеликих порцій, а можна зробити одну, але велику).Накрийте масу харчової зверху плівкою і приберіть в холодильник на добу.Через добу дістаньте великдень з холодильника, акуратно вийміть з марлевої пов'язки на тарілку і прикрасьте по своєму смаку.

Паска

Вам знадобиться:

Молоко 3,5% — 150 гСметана 47% — 100 гМасло вершкове, не солоне — 100 гБорошно пшеничне — 700 гДріжджі сухі — 7 гЦукрова пудра — 200 гЛимон — 1 шт.Ванільний цукор — 6 гСухофрукти — 60 гГоріхи рубані — 60 гТемний ром — 19 млЯйця курячі — 3 шт.Сіль — 1 ч. л.Прикраси — на ваш смак

Спочатку приготуємо тісто.Два яйця і один білок збийте з ванільним цукром. Жовток в одному яйці відокремте і відставте, він стане в нагоді для змащування.Борошно і цукрову пудру просіяти, змішати з сіллю, сухими дріжджами і лимонною цедрою.Зробіть в борошні невелике поглиблення, влийте туди яйця, тепле молоко, сметану і замісіть тісто. Сформуйте його в кулю і залиште накритим в теплому місці на 30-40 хвилин.Через 30-40 хвилин розчиніть вершкове масло і трохи остудіть. Додайте його в тісто, скачайте кулю ще раз і приберіть тісто в тепле місце, але вже на 1 годину.Відразу ж замочіть сухофрукти в темному ромі на той же самий час.Через годину вмішайте в нього обвалені в борошні сухофрукти.Ще раз вимісити тісто і розкладіть по формах (на 1/3, 1/2 заповнення), залиште на 40 хвилин.Розігрійте духовку до 180 °C, змастіть тісто яєчним жовтком, збитим з 1 ст. л. молока, і поставте випікатися на 40-45 хвилин.Прикрасити паску на свій смак і колір.

Запечена курка з картоплею

Вам знадобиться:

Лавровий лист — 1 шт.Червоний перець пластівцями — 1 ч. л.Картопля — 700 гОливки — 1/2 чашкиСіль — за смакомЧорний мелений перець — за смакомКурячі стегенця — 4 шт.Петрушка — 1/2 чашкиТерта цедра лимона — 1 ч. л.Насіння фенхеля — 1/2 ч. л.

Розігрійте духовку до 220 °C.Подрібніть лавровий лист, кріп і 1/2 чайної ложки червоного перцю.Перемішайте картоплю, оливки, 2 столові ложки олії і половину спецій у великій мисці. Приправте сіллю і перцем.Покладіть курку на деко і полийте залишилися олією. Посоліть, поперчіть. Натріть залишилися спеціями.Картопля викладіть навколо курки.Випікайте 35-45 хвилин.Подавайте курку і картоплю, прикрасивши петрушкою, цедрою лимона і червоним перцем пластівцями.

М'ясний рулет із чорносливом

Вам знадобиться:

Свинина м'якоть — 500 гЧорнослив без кісточок — 100 гЧасник — 2 зубчикиСметана — 3 ст. л.Сіль — за смакомЧорний мелений перець — за смакомВолоські горіхи — жменяГірчиця — 1 ч. л.Олія оливкова — 2 ст. л.

М'ясо ретельно промити і промокнути паперовим рушником. Потім свинину потрібно розрізати вздовж волокон, щоб отримати один пласт.Далі м'ясо злегка відбити, посолити, поперчити і змастити сумішшю з сметани і гірчиці. Чорнослив подрібнити у блендері разом з горіхами і викласти отриману суміш на гірчично-сметанний соус.Згорнути м'ясо в рулет, закріпивши кухонних ниткою і обсмажити на гарячій сковороді в оливковій олії до золотистої скоринки, додавши в сковороду часник.Потім загорнути рулет у фольгу, викласти на деко, налити в деко трохи води і запікати рулет в попередньо розігрітій до 200 °C духовці 40 хвилин.

Фаршировані яйця

Вам знадобиться:

Сіль — за смакомЯйця — 8 шт.Майонез — 3 ст. л.Рубаний селера — 3 ст. л.Рубаний зелений лук — 2 ст. л.Гірчиця — 2 ч. л.Рубана петрушка — 2 ч. л.Соус чилі — кілька крапельЧорний мелений перець — за смаком

Зваріть яйця круто. Дайте охолонути, очистіть і наріжте на половинки.Тим часом змішайте майонез, селера, зелений лук, гірчицю, петрушку і соус чилі у середній мисці. Приправте сіллю і перцем.Вийміть з яєць жовтки і змішайте їх з соусом.Білки викладіть на блюдо і нафаршируйте цією начинкою.Посоліть, поперчіть. Прикрасьте рубаною зеленню.Подавайте закуску до столу.

Курячий паштет

Вам знадобиться:

Куряча печінка — 500 гЦибулина — 1 шт.Часник — зубчикВершкове масло — 1 шт.Жирні вершки — 100 гБіле сухе вино — за смакомОливкова олія — за смакомСіль — щіпкаПерець — щіпка

Очистити печінку від плівок, нарізати цибулю і часник.В суміші вершкового масла з оливковою обсмажити цибулю і часник до м'якості, додати печінку і смажити ще близько 10 хвилин.Посолити, поперчити. Додати улюблені спеції за смаком і вино. А через 5 хвилин — вершки. Дати рідини закипіти. Вимкнути вогонь.Порубати печінка з овочами в блендері до однорідного стану, розкласти по порційних формочках або в одну довгу форму і залити зверху розтопленим вершковим маслом.Прибрати в холодильник і подавати з грінками на наступний день.

Пиріг з тунцем

Вам знадобиться:

Тунець — 250 гКвасоля стручкова — 150 гЯйце куряче — 5 шт.Помідори — 2 шт.Цибуля ріпчаста — 1 шт.Часник — 2 зубчикиСіль — за смакомЧорний мелений перець — за смакомОлія оливкова — 2 ст. л.Чебрець свіжий — 6 гілочокМасло вершкове — 150 гБорошно — 250 гСметана — 1 ст. л.

Приготувати тісто. Для цього натерти на тертці 125 грамів вершкового масла, додати борошно, дрібку солі і все ретельно розтерти.Окремо збити 1 яйце зі сметаною і додати в тісто.Змастити форму для випічки вершковим маслом, викласти туди тісто, рівномірно розподіляючи по дну і стінкам, і, проткнувши в декількох місцях виделкою, поставити в холодильник приблизно на годину.Приготувати начинку. Обсмажити в розігрітій з олією сковороді дрібно нарізані цибулю і часник.Зняти з помідорів шкірку і нарізати їх кубиками, після чого додати їх до цибулі і часнику і тушкувати на невеликому вогні.Окремо збити 4 яйця, додати тунець, нарізану квасоля і чебрець. Посолити, поперчити і, з'єднавши з помідорами, ретельно перемішати. Якщо ви використовуєте заморожену квасолю, не забудьте її попередньо розморозити.Викласти готову начинку на тісто, посипати тертим сиром і випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 30-35 хвилин.

Яблучний пиріг з йогуртом

Вам знадобиться:

Йогурт — 1 баночкаЦукор коричневий — 1,5 баночкиЦукор ванільний — 1 пакетикЯйце куряче — 2 шт.Масло кокосове — 1/2 баночкиБорошно — 3 баночкиРозпушувач — 1/2 пакетикаЯблуко середнє — 3 шт.Мигдаль тертий — 2 ст. л.

Змішати йогурт з цукром і ванільним цукром. Зверніть увагу, що в якості мірної склянки використовується баночка з-під йогурту,Додати яйця і кокосове масло, продовжуючи помішувати.Окремо змішати борошно з розпушувачем, а потім додати в приготовлену раніше масу. Вимісити тісто.Змастити форму для випічки кокосовим маслом і викласти тісто.Яблука очистити, розрізати навпіл і видалити серцевину.Далі половинки яблук нарізати дуже тонкими пластинками і викласти їх, утапливая в тесті, красивим візерунком.Посипати тертим мигдалем і 2-ма столовими ложками коричневого цукру.Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 °C духовці близько 30 хвилин.

Буженина

Вам знадобиться:

Свинячий окіст — 700-900 гЛавровий лист — 1 шт.Гвоздика — 4 гвоздикаЧасник — 4 зубчикиЧорний перець горошком — 4 шт.Сіль — за смакомЧорний мелений перець — за смакомМ'ясо ретельно промити і промокнути паперовим рушником. Гострим ножем зробити невеликі надрізи в м'ясі і помістити в різні надрізи гвоздики гвоздики, зубчики часнику і горошини чорного перцю.Натерти м'ясо сіллю і перцем, загорнути у фольгу разом з лавровим листом і викласти на деко. Залити в деко приблизно 1 см води і запікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 1,5 години, підливаючи воду по мірі її випаровування.Незадовго до закінчення готування розгорнути фольгу, щоб свинина трохи підрум'янилася.

Тост з авокадо

Вам знадобиться:

Хліб сэндвичный (чорний) — 8 скибочокОлія оливкова — 100 млСіль (велика) — на смакЧасник — 4 зубчикиАвокадо — 3 шт.Лимонний сік — 2-3 ст. л.Перець — за смаком

У невеликій мисці змішайте масло і натертий часник.Намажте суміш на хліб. Помістіть хліб на деко і запікайте в духовці протягом 5-7 хвилин при температурі 180 °C. Вийміть з духовки і дайте їм охолонути протягом декількох хвилин.Авокадо очистіть і дрібно наріжте. Покладіть в глибоку піалу і додайте лимонний сік. Розімніть ложкою до пюреобразного стану.Візьміть хліб і покладіть на кожен шматок суміш з авокадо і розподіліть по поверхні. Посипте зверху сіллю і перцем. Подавайте.



Категория: Новости