Медики назвали найбільш небезпечні продукти


Опубликованно 13.03.2018 01:30

Медики назвали найбільш небезпечні продукти

Дуже велика кількість готових продуктів містять доданий в них для поліпшення смаку цукор - в США він міститься приблизно в 80% обробленої їжі. У такі продукти, зокрема, можуть бути додані буряковий цукор або тростинний цукор, солодовий, кукурудзяний, кленовий сиропи, або фруктоза, декстроза, концентрат меду, патоки, фруктових соків.

Вживання продуктів з доданим цукром, незалежно від його різновиду, пов'язане з розвитком ряду небезпечних порушень, а, крім того, постачає організм зайвими калоріями, повідомляє health info з посиланням на medikforum.ru.

За словами неврологів, солодкий смак цукру стимулює мозок виділяти речовину дофамін, гальмує витрата серотоніну і тим самим сприяє гарному настрою. Чим частіше людина вживає цукор, тим більше «лінується» організм і тим гірше сам активізує дофамінові нервові сигнали. Так розвивається цукрова залежність, з якою тісно пов'язана і схильність до переїдання.

Зі збільшенням споживання продуктів з цукром, особливо фруктозою, лікарі співвідносять і повсюдний зростання рівня ожиріння. Чим більше з'їдається за день продуктів з доданою фруктозою, тим вище ймовірність того, що у людини виникнуть ожиріння, діабет і жирове переродження печінки, застерегли експерти.

Крім того, результати низки досліджень свідчать про те, що їжа з доданим цукром поряд з жиром підвищує в крові рівень жировмісних клітин. Це псує стан серця і судин.

Також постійне вживання продукції з доданим цукром притупляє чутливість клітин тіла до інсуліну, на тлі цього процесу різко підвищується ризик діабету другого типу. Погіршення реакції клітин організму на інсулін є симптомом збою функції підшлункової залози, розвитку запалення.

Найгіршим видом продукції з доданим цукром, на думку фахівців, є підсолоджені напої. Інше джерело – різні десерти, цукерки, шоколад, торти і тістечка, булочні вироби готового виробництва.

Експерти радять уникати споживання оброблених продуктів в упаковках. Їм слід віддати перевагу овочі і фрукти, або вироби власного приготування. В домашні солодощі і випічку потрібно додавати якомога менше цукру. Того ж принципу слід дотримуватися відносно чаю, кави.



Категория: Новости