Названо продукти, які рятують від недоумства


Опубликованно 09.03.2018 00:30

Названо продукти, які рятують від недоумства

Споживання білкових продуктів в достатньому обсязі може знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. До цього висновку дійшли експерти Університету Едіт Кован. Вони проаналізували раціон 541 жителя Австралії і виміряли концентрацію бета-амилоидного білка в головному мозку. Цей білок - характерна ознака хвороби Альцгеймера, зазначає health info з посиланням на MedDaily.

Виявилося, люди з найвищими рівнями споживання білка рідше мали в головному мозку бета-амилоидный білок у великій концентрації. Так, особи з найбільш високими показниками споживання (близько 118 грамів на день) 12 рідше мали велику концентрацію бета-амилоидного білка порівняно з тими, хто споживав лише 54 грами білка в день.

Поки експерти не можуть сказати, яка причина виявленої закономірності. Є теорія, що оптимальна порція білка в раціоні знижує кров'яний тиск - фактор ризику розвитку хвороби Альцгеймера і серцево-судинних недуг. Адже відомо, що самі по собі проблеми з серцем і судинами підвищують ризик хвороби Альцгеймера.

Фахівці закликають включити в раціон і тваринний і рослинний білок. Приміром, на 100 грамів курки припадає 30 грамів білка, в яловичині – 26 грамів, в тунці – 30 грамів, сочевиці – 10 грамів, квасолі пінто – 20 грамів, арахісі – 26 грамів, молоці – 3,4 грама, а в сирі чеддер – 25 грамів.



Категория: Новости