Даша Малахова: про кулінарні вподобання та про те, що приготувати на Новий рік 2018


Опубликованно 08.03.2018 06:30

Даша Малахова: про кулінарні вподобання та про те, що приготувати на Новий рік 2018

Одна з найпопулярніших кулінарів, рестораторів, а також творець масштабного проекту Kartata Potata Даша Малахова поділилася з шанувальниками своїми кулінарними уподобаннями, планами на майбутнє, а також розповіла, що варто приготувати на стіл в Новий рік 2018.

Даша, ви актриса, телеведуча та кулінар. Не хотіли б спробувати себе в новому амплуа? Наприклад, взяти участь в шоу-проектах?

Напевно, я людина, у якого достатньо амплуа. Для мене справжнім челленджем навпаки було б зменшити кількість амплуа. Це була б якась концентрація, хотілося б всю свою енергію відправляти в одне русло. Наприклад, «Танці з зірками» - цікавий проект, я навіть думала про це і мені пропонували участь, я дуже серйозно фантазувала про це. Але, по-перше, це час, до проекту потрібно дуже серйозно відноситися і присвятити себе йому повністю. А у мене є робота в театрі, під мене підв'язано багато людей і в проекті, і в студії, і в Театрі на Подолі, у мене є соціальна діяльність, все це потрібно було б зупинити. А так я люблю танцювати, мені досить келиха доброго вина і хорошої музики, щоб влаштувати танці з зірками :) Тому не можу сказати однозначно, з одного боку, напевно, приємно змінити своє життя. У мене був такий досвід – проект в Аргентині, якому я присвятила два місяці свого життя. Це було класне час, але дорослій людині потрібно або не мати сім'ї, або не мати поточних справ, тому що це впливає не тільки на тебе. Я завжди дуже переживаю про відповідальність, яку я несу перед іншими людьми – вони працюють на мене і в мене перед ними відповідальність за те, що я забезпечу їх роботою.

А які життєві принципи допомагають вам, Даша, пережити важкі моменти?

Сам факт життя. Сам факт присутності на Землі і нележания в труні. Ось ці чинники мені дуже допомагають. Коли я розумію, що я тут, що я жива. Вік дуже допомагає, тому що час дуже швидко рухається, хочеться дуже багато чого встигнути – навіть немає часу на занепокоєння і проблеми. Життєві принципи – це вік, принцип того, що я не молоді з кожним роком. І все залежить від того, що вважати важким моментом можна вважати і якусь дрібну неприємність на роботі і дуже серйозне захворювання родича. Люди страждають з різних приводів і дуже часто переживають із-за речей, з-за яких абсолютно не варто переживати. Але ми повинні рухатися далі. Для мене сенс мого життя в людях, які мене оточують, які прив'язані до мене, які несуть відповідальність за мене, за яких я несу відповідальність. Ось так ми крутимося, як мікроелементи і підтримуємо один одного, тому люди – це хороший життєвий принцип.

Даша, поділіться, як ви бачите себе через приблизно 10-20 років?

Ну, приблизно, якщо мене посадити в мікрохвильовку і хвилин п'ять прокрутити :) Я буду трохи більше зморшкувата, я вже буду фарбувати волосся не частково, а повністю. А якщо серйозно, то я бачу себе в політиці – мені дуже подобається політика, я дуже люблю публіцистику. Я б хотіла стати політиком нового покоління. Мені б хотілося випустити кілька книг. Мені б хотілося народити ще одного-двох, усиновити когось прекрасного, мати велику сім'ю. Сподіваюся, я буду гуляти зі своєю собакою – у неї ниркова недостатність і я дуже сподіваюся, що через 10 років вона буде з нами. У мене дуже прості і дуже банальні бажання. І я б хотіла мати шлейф якийсь мудрості, я б хотіла бути оточена великою кількістю людей, які допомагають мені, а я допомагаю їм. І, звичайно, якщо не прем'єр-міністром, Міністром соціальної політики хотілося б бути.

Якою своєю роботою (проектом) ви пишаєтеся? Часто відмовляєтеся від пропозицій взяти участь у новому проекті? І чому відмовляєтеся?

Я дуже пишаюся Kartata Potata – проектом 10 років, для проекту це серйозний термін. Але незабаром наш проект припиняється. Я ніколи не здавалася і в самі складні моменти, коли ми закривали ТВ-програму, я все одно знала, що хочу розвивати цей бренд. Я дуже пишаюся Kartata Potata – мені здається, це дуже гідний бренд, який часто представляє себе за кордоном. Мені дуже приємно, коли ми отримуємо якісь призи. Це соціальний, навчальний проект, це дитяча та доросла кулінарні школи, ми запустили лавку – всі ці проекти я дуже люблю. Чому я так пишаюся Kartata Potata? Тому що ми там нікого не обманюємо, я це говорю серйозно – ми використовуємо найкращі продукти, у нас найкращі працівники. Це мій улюблений проект, мій рідний проект, моя дитинка, я його дуже люблю. Буває відмовляюся від проектів, тому що я сама генерують власні проекти, я працюю сама на себе, що причина, по якій я пішла з ТВ – мене вже дуже складно засунути в якісь рамки і змусити мене щось робити. Відмовляюся з тієї причини, що не встигаю робити і свої проекти, і чужі, а свої проекти, звичайно ж, хочеться робити.

Даша, поділіться, яке блюдо ваше найулюбленіше? Можливо, є якісь переваги в різних кулінарних кухнях?

Я дуже люблю мексиканську кухню, взагалі обожнюю латиноамериканську кухню – квасоля, гуакамоле, сальса, я такий мексиканець в душі :) Але їм я практично все – від української кухні, з дитинства люблю смажену курку, зелений борщ, запіканки, я готую такі прості страви. Не люблю салати з якимись складними соусами, вони якісь нерідні.

Даша, ви віддаєте перевагу екзотичні страви? І взагалі, яке саме екзотичне блюдо ви пробували у своєму житті?

Знаєте, я взагалі не великий шанувальник таких дивних страв. У Таїланді, Індії, Японії або Китаї я ніде не їла цієї дивної їжі просто тому, що я не прагнула, мені не пропонували і у мене немає до цього інтересу. Наприклад, мені дуже подобається регіональна кухня. Мені дуже подобаються різні субпродукти, хвости. У нас в кафе є прекрасний кістковий мозок у кістках, дуже класно робиться з конопляним маслом. Скоріше, я люблю такі страви – начебто і місцеві, але незвичайні. Ще я дуже люблю всякі гриби, але їх дуже боюся. Це мій вічний життєвий суперечку, тому що я обожнюю лісові, дикі гриби, але і боюся їх є, тому що боюся померти саме від грибів. Коли я тільки починала працювати на ТБ, я подумала, що це буде дуже смішно, що Даша Малахова померла від поїдання грибів.

А хто у вашій родині готує? І чи існують такі страви, що ваш чоловік готує краще за вас?

Ну, у мене було кілька мужів – різні чоловіки готували різні страви. Сергій взагалі не готує, він готує тільки яєчню. Буквально три дні тому він готував для себе яєчню, я давала йому рекомендації, і він зробив все з точністю навпаки, яєчня виглядала дуже круто. Тому припускаю, що це блюдо – саме яєчня, яку він готував :) Але він не кулінар – він спортсмен, тому це не страшно, не будемо змушувати його готувати.

Дарина, скажіть, що приготувати до святкового столу на Новий рік? Чим порадувати рідних і близьких?

Кулінарія – це, звичайно, турбота, дуже яскраве і зрозуміле прояв турботи. Я завжди рекомендую готувати качку. У мене є фірмовий рецепт качки, думаю, його можна знайти в Інтернеті. Вона довго готується, її потрібно замаринувати, потім покласти на грудинку, довго випікати на грудинці, потім запікати з іншого боку, щоб блюдо було соковитим. Думаю, це гарне блюдо, тому що там можуть бути мандарини і апельсини, і яблука, і можна фарширувати різної кашею, цього жиру можна запікати картоплю. Рекомендую зробити білий глінтвейн з білого вина, додати туди кардамон, чорнослив, щоб пряний аромат розносився по хаті. Це таке повільне приготування, коли збираються друзі. Загалом, я люблю традиційні страви і рекомендувала б балувати чимось, що дуже наше і місцеве, а не якимись креветками :)

Нагадаємо, що Олександр Скічко розповів про фобії, другому шлюбі і селфи з Президентом.



Категория: Новости