Про ці корисні властивості картоплі мало хто знає


Опубликованно 06.03.2018 08:40

Про ці корисні властивості картоплі мало хто знає

Новини шоу бізнесу: Всупереч загальній думці про те, що картопля не дуже корисний для здоров'я, учені знаходять усе нові й нові його корисні властивості.

Картопля варена шматочками або в мундирі, пюре, смажена, запечена - це найпопулярніші гарніри в українців. Але дієтологи не втомлюються повторювати, що від картоплі повніють і їсти її кожен день не можна.

Вчені мають протилежну думку і впевнено заявляють, що страви з картоплі обов'язково потрібно включати в раціон харчування і навіть тим, хто страждає від ожиріння.

Що корисного є в картоплі?

На 75% картопля складається з води, а в 100 г міститься всього 73 ккал, але з-за великої кількості вуглеводів (14,2 г на 100 г), картоплю не рекомендується їсти у великій кількості у другій половині дня, особливо людям з десятками зайвих кілограмів.

У картоплі є залізо, кальцій, магній, калій, натрій, фосфор, тіамін, рибофлавін, вітаміни групи В, ДО, З, РР, селен, холін, клітковина, нуклеїнові кислоти і багато інших життєво необхідних компонентів.

Чим корисний картоплю?

Вчені одного з шотландських дослідницьких університетів провели кілька глобальних досліджень. в результаті прийшли до висновку, що регулярне вживання картоплі попереджає ризик розвитку інфаркту.

Також, дослідниками було відмічено, що люди, які кожен день хоча б один прийом їжі їдять картоплю, рідше за інших страждають від вікових змін в роботі мозку, в тому числі і від старечого недоумства або, як називають цю недугу медики, деменції.

Більше того, вчені переконані, що картопля - універсальний продукт, яким можна замінити безліч інших груп продуктів. Тобто, на їх думку, людина може тривалий час є одну картоплю і від цього його здоров'я не погіршиться.

Судячи з інформації, оприлюдненої шотландськими вченими в різних медичних журналах, картоплю потрібно є, причому не рідше п'яти разів на тиждень. Єдине, що можна обмежити, так це кількість рослинного масла при смаженні або запіканні картоплі або ж вершкового - під час приготування пюре.



Категория: Здоровье